Muğla Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği Engelsiz Plajlar projesi kapsamında 13 plajda engelli vatandaşların güvenle denize girebilmeleri amacıyla plajlara yürüyüş platformu, özel soyunma kabinleri ekleyerek erişime uygun hale getirdi. 10 engelsiz plajda ise kurulum çalışmaları devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, gençlerin yerel yönetim süreçlerine doğrudan katılımını sağlamak, fikirlerini ifade edebilecekleri ve projelerini hayata geçirebilecekleri bir platform oluşturmak amacıyla önemli bir adım attı. Gençlerin toplumsal yaşama daha aktif katılımını hedefleyen “Gençlik Meclisi” projesi, Haziran Ayı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.

Yeni kurulacak Gençlik Meclisi, kentte yaşayan gençlerin yerel yönetime katılımını güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda demokratik süreçlerde deneyim kazanmalarına da olanak tanıyacak. Bu platform sayesinde gençler, kent yaşamına dair önerilerini ve eleştirilerini doğrudan yönetime iletebilecek, sosyal, kültürel, çevresel ve eğitim alanlarında kendi projelerini geliştirme fırsatı bulacak.

Bu kapsamda Fethiye’de Aksazlar Plajı, İnlice Halk Plajı ve Büyük Samanlık Plajı; Dalaman’da Sarsala ve Kille Halk Plajları; Köyceğiz’de Ekincik Halk Plajı; Datça’da Karaincir, Hastanealtı ve Taşlık Halk plajları; Ula’da Akyaka Halk Plajı ile Milas’ta Ören, Güllük ve Boğaziçi plajlarında kurulum çalışmaları tamamlanarak engelli erişimine uygun hale getirildi.

Ayrıca, Fethiye’de Çalış Halk Plajı, Datça’da Palamutbükü Halk Plajı, Milas’ta Güllük ve Bozbük İncekum Halk plajları ile Bodrum’da Kumbahçe, Turgutreis, Bitez, Ortakent, Türkbükü ve Gümbet Halk plajlarında kurulum çalışmaları devam ediyor.