Sadece bedenleri değil ruhları da doyuracak damak çatlatan “Kilis Lezzetleri” yolculuğuna hoş geldiniz.

Çadır Köşk, 1993’ten beri Kilis Tava’nın önde gelen ismi Tavacı İzzet Usta ve Kilis doğumlu, ödüllü Şef Yunus Emre Akkor’un katkıları ile Kilis’in damak çatlatan lezzetlerine ev sahipliği yapıyor.

Kilis Mutfağı Hakkında

Kendine has yemekleri ile zengin bir yapıya sahip Kilis mutfağında yemekler, “günlük pişen yemekler” ve “özel günlerde yapılan yemekler” olmak üzere ikiye ayrılır.

Yemeklerin temelini ise et ve bulgur oluşturur. Kilis yemekleri, zengin Türk mutfağının özelliklerini taşımakla birlikte Halep mutfağı özelliklerini de yansıtır. Ön planda yağlı, baharatlı yemekler olduğu gibi zeytinyağlı yemekler de Kilis mutfağının vazgeçilmez türlerindendir.

Zeytinyağı, yörede yetiştirilen yüksek kaliteli zeytinlerden elde edilir ki, hemen hemen her Kilislinin mutfağında bulunan vazgeçilmez bir besin maddesidir.

Kilis yemeklerinde damak zevki her şeyden önce gelmektedir.

Beltur, Kilis mutfağının özgün örneklerinden oluşan menüyü deneyimlemenize imkân sağlayarak, tadı damağınızda kalacak bir lezzet deneyimi yaşatmayı hedefliyor.

Afiyet Olsun.

Rezervasyon ve bilgi için: 444 66 44