Yaz günlerini İstanbul’da geçirenler için dondurmadan daha serin bir mutluluk düşünülemez. Dondurmanın tadına varabileceğiniz İstanbul’un en lezzetli dondurmacılarına bir göz atalım.

Girandola

İstanbul’da İtalyan dondurmasını ayağınıza getiren bir adres. Girandola’da denenmesi gereken tatlar arasında mojitolu, elmalı-tarçınlı ve portakal-kaymaklı dondurmalar ilk sıralarda.

Yaşar Usta

Şehrin en meşhur dondurmacılarından Yaşar Usta, 1962’den beri İstanbulluları en güzel lezzetlerle buluşturuyor. Anadolu ve Avrupa yakasında şubeleri bulunan Yaşar Usta hem dondurmaları hem de sorbeleriyle ünlü.

Ali Usta Dondurmacısı

Akşam saatlerinde önünde uzun kuyruklar bekleyebileceğiniz Ali Usta’nın hem taze meyveli hem de sütlü dondurmaları nefis bir tatlı için doğru seçim. Yazın Moda’nın en popüler yerlerinden biri olan Ali Usta’ya yolu düşenlerin kestaneli ve bademliyi denemesi öneriyoruz.

Baylan

Baylan neredeyse Cumhuriyet ile yaşıt, 1923 yılında kurulmuş. Kurucuları Arnavutluk’tan göç etmiş. Mekanın sanat dünyasından birçok müdavimi var. En meşhur ürünü Kup Griye. Bağımlısı olunacak türden bir tatlı. Bir defa yiyenin bir daha canı çekiyor. Hem ballı bademli, hem dondurmalı, hem karamelli. 

Dondurmacci

Dondurma severlerin mutlaka listelerine eklemeleri gereken o dondurmacı işte bu dondurmacı. Birçok yerde şubesi bulunsa da keyifli bir hafta sonu gezisi için yolunuz Teşvikiye taraflarına yolunuz düştüğünde Dondurmacci’nin lavantalı dondurmasının tadına bakmadan sakın ola ki dönmeyin!

Mini Dondurma

Sıcak yaz akşamlarında yanınızda en sevdikleriniz uzun bir sahil yürüyüşü yapmak için İstanbul sınırlarında seçebileceğiniz en keyifli lokasyonun Bebek sahili olduğunu söylesek? Mini Dondurma önünde minik bir mola verip naneli dondurmaları alıp yola devam etmek bu yaz yapılabilecek en keyifli aktivitelerden biri…

Cremeria Milano

İtalyan Benucci ailesinin yarattığı Cremeria Milano’da iki çeşit dondurma var. Bir İtalyan klasiği olan, süt, yumurta ve krema ile hazırlanan Gelato ve su, şeker ve meyve kullanılarak hazırlanan Sorbetto. İstanbul’un en sevilen zincir dondurmalarından Cremario Milano’nun favori tatlarıarasında ise Nutella’lı dondurma ve vanilya, nutella ve kurabiye ile yapılan bignolata geliyor.

Cold Stone Creamery

Amerika’nın ünlü dondurma markası Cold Stone Creamery adını, dondurmanın -9 derece granit bir mermerde zengin ve taptaze lezzet parçacıkları ile harmanlanarak tüketiciye sunulmasından almış. Sade, çocuklar için pamuk şekerli, kek aromalı dondurmaların dışında cheesecake, vanilya, çikolata, badem, tuzlu karamel, antep fıstığı gibi farklı dondurma çeşitleriyle, minikler kadar büyüklerin de vazgeçilmezi olmaya aday.

L’era Fresca

Dondurmalarında tamamen doğal malzeme kullanan L’era Fresca, özellikle karadutlu, muzlu, mangolu, limonlu ve Tadelle’li dondurmalarıyla öne çıkıyor. L’era Fresca ayrıca kendi üretimleri olan özel İtalyan tarifli tatlıları, içleri taze meyveli muffinleri ve Belçika çikolatalı Fontana adlı tatlısıyla da beğenilen adreslerden biri.

Sinem Dondurma

Burgazada’da vapurdan iner inmez ziyaretçilerini karşılayan Sinem Dondurma, 1961’den beri kuşaktan kuşağa hizmet veren bir aile işletmesi. Tattığınız anda taze süt kokusunu alabileceğiniz dondurmacıda favori lezzetler bitterli, krokanlı ve damla sakızlı dondurmalar. Ayrıca meyveli dondurmaların kendi şekeri dışında ekstra şeker kullanılmadan yapıldığını da ekleyelim.