İstanbul bugün çok az şehirle kıyaslanabilecek bir lezzet zenginliğine sahip… Türk mutfağının yanı sıra Rum, Yahudi, Ermeni, Süryani, Anadolu, Balkan ve Mezopotamya mutfaklarını sofrasında birleştiren İstanbul, bize ilham vermeye devam ediyor. Önce bu zenginliğin boyutlarını tarihe not düşelim, yemeklerimizi hikayesiyle, kökleriyle, kültürüyle bilelim ve unutmayalım diye İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan Geçmişten Günümüze İstanbul Lezzetleri kitabını yarattık, sizlere sunduk. Şimdi ise bu kitabın esin verdiği muhteşem bir menü, siz İstanbullular tarafından tadılmayı bekliyor.
İstanbullulara her gün daha iyi hizmet sunabilmek için çabalayan İBB ve BELTUR ekibinin fikri üzerine, Four Seasons Otel’in şefleri tarafından hazırlanan ve BELTUR şeflerinin titizlikle uygulayarak sizlere sunacağı bu yemekler, İstanbul’un mutfak zenginliğinin tüm izlerini taşıyor; sizi hem farklı toplulukların kültürel izini sürmeye hem de unuttuğumuz tatları hatırlamaya davet ediyor.
Paça çorbası, lakerda, kalamar tava, Ermeni pilakisi, topik, Arnavut ciğeri, Boşnak mantısı, İstanbul kebabı, bıldırcın dolması, halka tatlısı gibi zeytinyağlı, ara sıcak ve ana yemek ile tatlı ve şerbetlerden oluşan bu menü, geleneksel birçok lezzeti sofranıza taşırken sizi özel bir lezzet yolculuğuna çıkaracak. “İstanbul Lezzetleri” 18 Aralık – 16 Ocak tarihleri arasında Emirgan Pembe Köşk’te sizleri bekliyor.
Geçmişten Günümüze İstanbul Lezzetleri kitabının derleyeni
Merin Sever