Toplumda cinsiyet eşitliğinin sağlanması konusunda farkındalığı artırmak amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen “İlham Veren Adımlar Buluşması, Akademisyen ve sivil toplum gönüllüsü Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’nun öncülüğünde yapıldı.
Etkinlikte, Dr. Dilek Kaya İmamoğlu ile TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu birer konuşma yaptı. Akademisyen ve sivil toplum gönüllüsü Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’nun öncülüğünü yaptığı, toplumda cinsiyet eşitliğinin sağlanması konusunda farkındalığı artırmak amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen “İlham Veren Adımlar Buluşması”, CHP Genel Başkan Yardımcıları Zeliha Aksaz Şahbaz, Volkan Demir, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi. Harbiye’deki Cemal Reşit Rey Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, Dilek ve Ekrem İmamoğlu çifti birer konuşma yaptı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Dr. İmamoğlu,“Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları sadece ülkemizin meselesi değil. Kadın hakları, ne yazık ki dünyanın her yerinde, çok büyük bir mücadele alanı olmaya hala devam ediyor” dedi.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü, “Tüm dünya kadınları için hayatın her alanında eşit bir şekilde var olmak, hak ve özgürlüklerini elde etmek için verilen mücadelenin en güçlü simgelerinden biri” sözleriyle tanımlayan Dr. İmamoğlu, özetle şunları söyledi:
“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü biz kadınlar, her yıl neden mi büyük bir coşkuyla kutluyoruz? Çünkü kadın haklarının önemini, hayatın her günü yaşadıklarımızla biz biliyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin sonuçlarına her gün biz katlanmak durumunda kalıyoruz. Evde, iş yerinde, sokakta, hayatın her alanında bizler eşitsizlikle karşı karşıya kalıyoruz. Eğitim sıralarından koparılan, erken yaşta evlendirilen, taciz edilen, şiddete uğrayan kız çocuklarının, kadınların haberlerini aldığımızda bizler kahroluyoruz. Çünkü o kadınların yaşadıklarını, en iyi şekilde, sadece ve sadece biz kadınlar anlıyoruz. O nedenle biz, her 8 Mart’ı coşkuyla ve bunun yanında da haklı bir öfkeyle kutlamaya devam edeceğiz. Newton’un etki-tepki yasası şöyle der: ‘Her etkiye karşılık eşit ve zıt yönde bir tepki vardır.’ Kadın hakları mücadelesi de işte böyle bir mücadeledir. Kadına yönelik baskı, şiddet, eşitsizlik arttıkça kadınların hak mücadelesi de artmaya devam edecektir. Her 8 Mart’ta kadınların sesi daha güçlü ve gür çıkacaktır.”
Konuşmaların ardından, Merve Yıldırım’ın moderatörlüğünde düzenlenen oturuma; İnsan İnovasyon Tasarımcısı Arzu Kaprol, Global Teknoloji lideri Ayşegül İldeniz, atlı zabıta Duygu Bakacak Dağdeviren, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Itır Erhart ve Akbelen Ormanı için verdiği mücadeleyle tanınan İkizköy Muhtarı Nejla Işık katıldı.