Tarih boyunca birçok kültüre ev sahipliği yapması nedeniyle ‘Medeniyetler Şehri’ olarak anılan Hatay, günümüzde de farklı kültürlere sahip insanların hoşgörülü bir şekilde bir arada yaşadığı kadim bir şehir olarak biliniyor. Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz arasında bir köprü konumunda olan Hatay, bu çok kültürlülüğünü elbette mutfağına da yansıtmış durumdadır.

Mutfağının ünü artık şehrin sınırlarını değil, ülke sınırlarını aşan Hatay’ın yöresel yemeklerinden mezelerine, salata çeşitliliğinden tatlılarına kadar onlarca parmak ısırtan lezzetleri bulunmaktadır.

10 Mayıs – 10 Haziran tarihleri arasında Pembe Köşk‘te ziyaret edebileceğiniz Hatay Lezzetleri Pop-Up etkinliğinde Hatay mutfağına özgü yemekler, meze ve tatlılardan oluşan, sizler için çok özel bir menü hazırladık.

Gastronomi şehri Hatay, 600’e yakın çeşit yemeğiyle UNESCO tarafından Dünya Gastronomi Şehri olarak kabul edilmiştir. Etkinliğik boyunca, bu geniş çeşitlerden seçilmiş lezzet ve ürünleri Hotoymar standından satın alabilirsiniz…

Afiyet Olsun…