16 milyon İstanbullunun sağlıklı, kaliteli ve hesaplı un ve unlu mamul ihtiyacını karşılayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Halk Ekmek AŞ Adalar’da büfe açtı. Böylece; İstanbul’un 39 ilçenin tamamında hizmet vermeye başladı.

İstanbul Halk Ekmek, 1977 yılınca Belediye Başkanı Ahmet İsvan tarafından kuruldu ve 1978 yılında üretime geçti. 46 yıldır hizmet veren Halk Ekmek son 5 yılda kapasitesini arttırarak milyonlarca haneye girdi. Ekonomik sıkıntılarla mücadele eden İstanbullunun kaliteli ve uygun fiyatlı ekmeğe ulaşma talebi arzı beraberinde getirdi. İstanbul Halk Ekmek fabrika sayısını dörde çıkardı. 2022 yılında Hadımköy’de açılan fabrika ile üretim kapasitesini 1,8 milyona yükseltti.

Halk Ekmek daha önce büfe kurulmayan bazı noktalara da hızla büfe kurmaya başladı. Ağustos ayının ilk haftası Beykoz Belediyesi ile Paşabahçe Halk Ekmek büfesi hizmete alındı. Aynı ay içerisinde Büyükada’da da açılan büfeyle Halk Ekmek İstanbul’un tüm ilçelerinde eksiksiz şekilde satış yapmaya başladı. Böylece; büfe sayısı toplam 700’e çıktı.

Büyükada’daki açılış törenine Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, İBB Parakende Grup Başkanı Nihat Narin, Halk Ekmek AŞ Genel Müdürü Derya Atacan ve ada sakinleri katıldı. Adalıların büyük ilgi gösterdiği törende konuşma yapan İBB Parakende Grup Başkanı Nihat Narin “İstanbul’un incisi adalara İBB ve Halk Ekmek olarak bir hizmet daha getirmek hepimizi gururlandırmaktadır. Sayın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun liderliğinde art arda yenilikler getirmekteyiz ve 39 ilçenin tamamında İstanbulluların hayatını kolaylaştırmanın her zaman peşinde olacağız” dedi.

Halk Ekmek AŞ Genel Müdürü Derya Atacan ise konuşmasında “Günde 1.8 milyon normal ekmek üretim kapasitemiz ile ihtiyaç hasıl olan her yerde kaliteli ve uygun fiyatlı ekmeği sizlere sunmaya devam edeceğiz. Her sabah gün ağarırken taze ekmeklerimiz buradaki büfemize ulaştırılacak. Normal ve kepekli ekmeğimizin yanı sıra 52 çeşit paketli ekmek ve unlu mamullerimiz de büfemizde satışa sunulacak.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Halk Ekmek, üretimlerinin tüm aşamalarını hijyenik ortamda, el değmeden ve yüksek kalitede gerçekleştiriyor. İstanbul’un ekmek ihtiyacının yaklaşık %10’unu karşılayan İHE, 611 personeliyle, 3.000’e yakın satış noktasında hizmet veriyor. Büfe, market, zincir mağaza, toplu tüketim noktası, ekmek satış mağazaları, e-ticaret sitesi ve pazar yerleri vasıtasıyla 52 çeşit ürünü İstanbullulara ulaştırıyor. İstanbul Halk Ekmek yıllar içerisinde İstanbulluların talep ve ihtiyaçlarına öncelik vererek ürün yelpazesini genişletti. Somun ekmek dışında çeşit ekmek üretimine başladı. Son yıllarda tüketiciler nezdinde büyük ilgi gören organik tam buğday, çok tahıllı, ruşeymli ve çavdarlı ekmek üretiyor. Günlük ürünlerin yanı sıra özel ürünler de üretiliyor. Çölyak ve fenilketonüri hastalıklarına yönelik, glüten hassasiyeti olanlar için hazırlanan glütensiz ekmek, un, kurabiyeler ve glütensiz makarna seçenekleri bu ürünlerin başında geliyor. Ek gıdaya geçen bebekler için “Minnak” bebe bisküvi de piyasaya sunuldu.

İstanbul Halk Ekmek, 2022 yılında faaliyete geçen e-ticaret sitesi ile artık sadece 16 milyon İstanbulluya değil tüm Türkiye’ye ürünlerinin gönderimini sağlıyor. Online sipariş sitesi https://esiparis.ihe.istanbul/ ile günlük üretilen normal ekmek ve kepek ekmeği hariç tüm ürünler kolaylıkla sipariş verilebiliyor.

En çok sipariş verilen ürünler; glütensiz kurabiye, glütensiz ekmek, makarna, glütensiz un, organik tam buğday ekmeği, ay çekirdekli galeta. Online site üzerinden en çok sipariş veren üç il ise İstanbul, Ankara ve Sakarya.