Gülhane Korusu’nda İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yerinde tespiti ile 56 ağacının kuruduğu belirlendi. Tespit üzerine İBB, kısmen ya da tamamen yıkılma riski bulunan kuru ağaçlarla ilgili sorumluluğunu yerine getirmek üzere hareket geçti. 3 Ekim 2024’de gerekli izinler İBB’ye ulaştırılarak tehlikenin bertaraf edilmesi için süreç başlatıldı. Orman Bölge Müdürlüğü ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile olan ilgili yazışmaların ardından teknik heyetlerce damgalanan 56 ağacın kesimi yapılarak alandan uzaklaştırıldı. Gülhane’yi ağaçlandırma kapsamında 2024 yılı içerisinde toplam 105 ağaç koruya dikildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) mülkiyetindeki Gülhane Korusu’nda kuruyan ağaçların belirlenmesi üzerine İBB Kentsel Ekolojik Sistemler Şube Müdürlüğü, anıtsal nitelikte olmayan ağaçların kesim izinleri yalnızca Orman Genel Müdürlüğü’nün tespit ve görüşüne bırakıldığından Orman Bölge Müdürlüğü’nden Mayıs 2024’de tespit istedi.
Çeşitli sebeplerle kurumuş ve tehlike oluşturan ağaçların alandan uzaklaştırma işleri, Orman Amenajman Planına göre İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yerinde tespiti ile gerçekleştirildi. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri kurumuş ağaçları tespit ederek kesilmesi gereken 56 ağacı damgaladı. Damgalanan ağaçların Anıtsal Ve Tarihsel Geçmişi Olmayan Bireylerden oluştuğu anlaşıldı. Bu işlemin ardından 3 Ekim 2024’de kesim izinlerini İBB Kentsel Ekolojik Sistemler Şube Müdürlüğü’ne iletti.
İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünün kesim izin yazılarından sonra teknik heyetlerce damgalanan 56 ağacın kesimi yapılarak alandan uzaklaştırıldı. Kısmen ya da tamamen yıkılma riski bulunan kuru ağaçların kaldırılmasının ardından alana yeni fidanlarla ağaçlandırıldı. Gülhane’yi ağaçlandırma kapsamında 2024 yılı içerisinde toplam 105 ağaç koruya dikildi.