Kültür sanattan tarihe, oyuncaklardan, koleksiyonlara kadar pek çok farklı içeriği barındıran İstanbul’un müzelerinde keşfedecek çok şey var. Hem gezip hem eğlenmek hem de kültür turu yapmak isteyen İstanbullular için Kurban Bayramı dopdolu geçecek.
Kurban Bayramı’nda İstanbul’da olanlar için ailece keyifli vakit geçirebilecekleri müzeleri derledik.
Şerefiye Sarnıcı
Türkiye’nin ilk 360° Projection Mapping sistemine sahip müzesi ve dünyada bu sistemin entegre edildiği en eski yapı olan Şerefiye Sarnıcı, 1.600 yıllık tarihiyle Kurban Bayramı’nda ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunacak. İstanbul’un Tarihi Yarımada içerisinde bulunan en eski su yapılarından biri olan Şerefiye Sarnıcı’nda 360° Projection Mapping sistemiyle mekân algısını üç boyutlu tecrübe edebilecek ve bunu yaparken de hem sarnıcın hem de İstanbul’un su kültürünün izini sürebileceksiniz. Sarnıç, bayramın 1. günü 13.00-19.00 saatleri arasında; bayramın 2. ve 3. günü 09.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.
Oyuncak Müzesi
Tarihi bir köşkte konumlanan İstanbul Oyuncak Müzesi’nde 1700’lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin en gözde örnekleri sergileniyor. Sunay Akın’ın 20 yılda 40’ı aşkın ülkedeki antikacılardan ve açık arttırmalardan satın aldığı oyuncaklarla kurulan müze, dünya tarihini eğlenceli bir yöntemle ziyaretçilerine sunuyor.
Miniatürk
Yerli ve yabancı turistlerin İstanbul turlarında ilk adresi olan Miniatürk, kısa sürede muhteşem bir Türkiye turu atmak isteyenler için de ideal bir mekân. Antik Çağdan Roma’ya ve Bizans’a, Selçuklu’ya Osmanlı’ya değin, bu topraklarda hüküm sürmüş ve iz bırakmış her medeniyetin kültürlerinden günümüze kalan zengin mimari mirası bir araya getiren Miniatürk Ramazan bayramı boyunca ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Çocuk oyun parkı, feribot, kumandalı tekne, gezi treni, masal ağacı, Mini Stadyum’da 4 büyükler, satranç ve labirent alanı, Ters Ev ve Türkiye-İstanbul simülasyon helikopter turu ile dev bir kompleks olan Miniatürk, eğlenceli vakit geçirmek için birçok fırsat sunuyor. Miniatürk, bayramın 1. günü 13.00-19.00 saatleri arasında; bayramın 2. ve 3. günü 09.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.
Rahmi Koç Müzesi
Yaklaşık 27 bin metrekarelik bir alana yayılan müze Mustafa V. Koç Binası / Tarihi Lengerhane Binası, Tarihi Hasköy Tersanesi ve Açık Hava Sergileme Alanı olmak üzere üç ana bölümden oluşuyor. Müze koleksiyonunda en temel başlıkları ile iletişim ve ulaşım altında yer alan endüstriyel mirasın en geniş yelpazede örnekleri yer alıyor. Müze, bayramın 1. günü hariç her gün açık olacak.
Panorama 1453 Tarih Müzesi
İstanbul’un fetih gününü yaşatan Panorama 1453 Tarih Müzesi, ziyaretçilerine Kurban Bayramı’nda da tarihte yolculuğa çıkarmaya devam edecek. İstanbul’un en gözde mekânları arasında yer alan müzede, kısa ve karanlık bir koridorun bitiminde kendinizi birden 29 Mayıs 1453 gününün şafak vaktinde hissedecek ve adeta şehre giriş anına şahitlik edeceksiniz. Bayramın 1. günü ziyarete kapalı olan olan Panorama 1453 Tarih Müzesi, bayramın 2. günü itibarıyla 08.00-19.00 saatleri arasında ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkarmaya devam edecek.
Pera Müzesi
Türkiye’nin en nitelikli, öncü ve sevilen müzelerinden biri haline gelen Pera Müzesi, kapsamlı ve çağdaş bir müze-kültür merkezi olarak konumlanıyor. Dünyanın usta sanatçılarının yapıtlarını sanatseverlerle buluşturan müze, dönemsel programları ve etkinlikleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Müze, bayramın 1. günü hariç her gün açık olacak.
Türk Dünyası Kültür Mahallesi
Ziyaretçilerini Türk dünyasının farklı renkleri, desenleri, eserleri arasında yolculuğa çıkaran Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, RF Tataristan ve RF Başkortostan evleri ile Ebu Nasr El Farabi Evi yer alıyor. Her biri ayrı bir ülkeye tahsis edilen bu evler sayesinde, geniş bir coğrafyaya yayılmış Türk kültürünün farklı ülke ve topluluklardaki yansımalarını bir arada aynı mekânda görmek mümkün. Türk Dünyası Kültür Mahallesi içinde aynı zamanda Burana Kulesi, Kız Kalesi, Orhun Yazıtları’nın maketleri ile Kazak, Kırgız ve Yörük çadırları ile Hoca Ahmet Yesevi Otağı yer alıyor.
İstanbul Senin Notu: İstanbul Senin üzerinden Nasıl Giderim? mini uygulamasını kullanarak ziyaret edeceğiniz lokasyona en hızlı ve kolay rotayı oluşturabilirsiniz.